Un ajutor mult sperat pentru Gabriel, în urma concertului „Pași spre lumina Învierii” (VIDEO)

ASTO, Te Deum Laudamus, Paul Ananie, Tronos, Parohia „Sfântul Elefterie-Nou” și numeroși credincioși bucureșteni i-au oferit tânărului Gabriel Vasilescu un ajutor mult sperat marți seară prin concertul caritabil „Pași spre lumina Învierii”.

Gabriel Vasilescu din Argeș este un copil de 11 ani care suferă de hipoacuzie severă, nu aude și nu vorbește. Lui i-a fost dedicată a șasea ediție a concertului „Pași spre lumina Învierii”.

Marți, 16 aprilie 2019, începând cu ora 18:30, la Biserica „Sfântul Elefterie-Nou” din București, au interpretat cântări specifice perioadei premergătoare Sfintelor Paști:

  • Corala bărbătească „Te Deum Laudamus” – Dirijor Pr. Lect. Dr. Zaharia Matei;
  • Interpretul de muzică populară Paul Ananie;
  • Grupul psaltic „Tronos” – Dirijor Protopsalt Arhid. Mihail Bucă.


La eveniment a fost prezent Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care le-a amintit celor prezenți că tânărul Gabriel este „unul dintre frații mai mici ai Mântuitorului” pe care sunt chemați să-l slujească.

Ierarhul a numit evenimentul caritabil de marți seară „Cântare și fapte bune întru întâmpinarea unei mari sărbători”.

„Vorba sună, fapta tună”, a subliniat Preasfinția Sa. „Deci, să ne deschidem inimile pentru a-l ajuta pe Gabriel întru a cărui slujire și dorință de ajutorare s-a și organizat acest concert caritabil”, a îndemnat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Potrivit Trinitas TV, au fost colectați peste 20.000 lei care vor fi utilizați pentru achiziționarea a două aparate auditive performante și plata unor ședințe de logopedie pentru Gabriel.

Vezi mai multe imagini în galeria foto de la eveniment.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente