UE preocupată de creșterea intoleranței religioase

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene, întruniți săptămâna aceasta la Bruxelles, au făcut un apel la „propuneri concrete” pentru abordarea problemei creșterii intoleranței religioase în lume, informează TRINITAS TV.

Șefii diplomațiilor statelor comunitare au elaborat un text prin care se „condamnă cu fermitate represaliile și actele teroriste comise recent în diverse țări împotriva creștinilor și a locurilor de rugăciune pentru pelerinii musulmani și ai altor comunități religioase”.

„Nici o regiune a lumii, din păcate, nu este scutită de acest flagel al intoleranței religioase”, mai spune textul, reafirmând faptul că „UE este ferm angajată în promovarea și protecția libertății religiei sau credinței, fără nicio discriminare”.

Textul adoptat la Bruxelles îl invită pe Înaltul Reprezentant în Afaceri Externe, Catherine Ashton, „să prezinte un raport privind acțiunile întreprinse și propunerile concrete în acțiunile viitoare ale UE în vederea consolidării direcției de protecție a libertății religioase”.

Comentarii Facebook


Știri recente