Turla Principală a Catedralei Naţionale a fost acoperită în proporţie de 98%

Lucrările de construcţie la Catedrala Naţională au continuat inclusiv în perioada anotimpului rece. Până în prezent, Turla Principală a fost acoperită în proporţie de 98%.

Contactat de Basilica.ro, inginerul Vlad Florin Popescu a transmis stadiul actual al lucrărilor pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului.

Interior

Inginerul a explicat că pe parcursul perioadei reci s-a lucrat mai mult la interiorul lăcaşului de cult.

„S-a lucrat la finalizarea mozaicului de pe conca absidei Altarului (90%) şi la aplicarea tencuielii pe peretele Altarului, veşmântarului şi spaţiilor adiacente Altarului”.

Exterior

Florin Popescu a declarat că la exterior Turla Pantocrator a fost acoperită în proporţie de 98%. De asemenea, se lucrează şi la învelitoarea peste pronaos.


Redirecționează până la 3,5% din impozitul tău pe venit pentru Catedrala Naţională!


Dacă vremea va permite, a mai spus inginerul, „vom demara lucrările în forţă la exterior”.

„Vom continua cu placările de piatră la coloanele turlelor, turlele mici adiacente clopotniţei, turla clopotniţă şi turla de pe mijloc de pe latura de sud”.

Echipa intenţionează ca în perioada următoare să înceapă placarea cu piatră şi la turla mică dinspre altar (sud), dar şi să continue aplicarea tencuielii la Turla Principală.

Pe lângă lucrările menţionate, s-au executat lucrări la subsolurile adiacente din jurul catedralei. „S-au finalizat în proporţie de 90%. Mai e puţin de completat pe partea de nord-vest”.

Totodată, s-a lucrat la porticurile din spaţiul liturgic exterior, a mai precizat inginerul Vlad Florin Popescu.

Mai multe detalii privind etapele construirii Catedralei Naţionale, arhitectura şi simbolismul lăcaşului de cult sunt disponibile pe site-ul catedralaneamului.ro.

Foto credit: Basilica.ro / Iulian Dumitraşcu

Comentarii Facebook


Știri recente