Tundere în monahism la Mănăstirea Hodoș-Bodrog

În ziua  sărbătoririi Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, IPS Timotei al Aradului a participat la slujba Vecerniei cu Litie oficiată la Mănăstirea Hodoș-Bodrog. După slujbă, Arhiepiscopul, împreună cu protos. Grigorie Timiș, starețul mănăstirii, și Protos. Iustin Popovici, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului și viețuitor în această mănăstire, a săvârșit Slujba tunderii în monahism a teologului lect. univ. dr. Marcel Tang.

Un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea din Arad au cântat Brațele părintești… şi au oferit în 14 octombrie 2017 răspunsurile la strană. Naşul de călugărie a fost Arhim. Nestor Iovan, informează site-ul oficial al Eparhiei Aradului.

Momentul tunderii presupune pe lângă tăierea părului şi primirea hainelor şi a însemnelor monahului: cămaşa, crucea pectorală, dulama, sandalele, rasa, potcapul, mantia, mătăniile, crucea şi făclia. Noul monah a primit numele de Nicolae.

La finalul slujbei, IPS Timotei a adresat noului monah un părintesc cuvânt de binecuvântare și încurajare în noul drum început. Înaltpreasfinția Sa a explicat momentele cele mai importante din rânduiala călugăriei. Totodată, Chiriarhul a explicat textele scripturistice care se citesc la slujba tunderii în monahism și a prezentat viața Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul celui călugărit.

După aceasta, toţi cei prezenți l-au felicitat pe noul monah, încurajându-l în noul drum pe care l-a început.


Noul monah Nicolae (Marcel) Tang este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea din Arad, doctor în Teologie al Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu. A activat vreme de 15 ani ca profesor de religie la Colegiul Național Preparandia – Dimitrie Țichindeal din Arad și timp de 13 ani protopsalt al Catedralei Vechi din Arad. Actualmente este titularul Catedrei de Patrologie și Limba Greacă la Facultatea de Teologie din Arad.

Foto credit: episcopiaaradului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente