Tundere în monahism de hramul Mănăstirii Făgeţel: în imagini

Slujbele de hram au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei. În ajunul sărbătorii, fratele Daniel Macarie a fost tuns în monahism primind numele de Dometie, iar a doua zi a fost hirotonit ierodiacon.

De asemenea, preacuviosul ieromonah Lazăr a fost hirotesit duhovnic și protosinghel.

Omilia a fost rostită de Episcopul Devei şi Hunedoarei. La final, Preasfințitul Părinte Andrei a mulțumit Preasfințitului Gurie pentru „dragostea cu care a răspuns invitației de a fi împreună la hramul Sfintei Mănăstiri”.

Biserica mănăstirii Făgeţel cu hramul Sfânta Treime” a fost construită în anul 1903 din piatră şi cărămidă, fiind ctitoria unei creştine văduve, pe nume Rozalia.

După înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei, în 1994, prin strădania PS Ioan, în anul 1995, un grup de călugări de la Mănăstirea „Sfântul Ilie Topliţa” este transferat la Făgeţel şi se reia astfel firul vieţii monahale în acest schit.

Începând cu acea dată devine Mănăstirea Făgeţel, avându-l ca stareţ pe ieromonahul  Andrei Moldovan, actualul Chiriarh al Eparhiei, şi econom pe ieromonahul Ghelasie Mureşan. Mănăstirea.

În data de 9 septembrie 2013, a fost aşezată temelia unui nou sfânt lăcaş, cu hramul „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”, proiectat de arhitect Aurel Nan, din Miercurea-Ciuc.

Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente