Tulcea: Eveniment cultural dedicat sărbătorii Sfântului Apostol Andrei și Zilei de 1 Decembrie la Seminarul Teologic

Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Ioan Casian din Tulcea a găzduit miercuri o manifestare culturală prilejuită de cele două mari sărbători naționale ale românilor, Sfântul Apostol Andrei și Ziua Națională a României, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

Evenimentul a debutat cu oficierea unei slujbe de Te-Deum. Aceasta a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii. În continuare, părintele Stan Gheorghe a prezentat comunicarea Viața și misiunea Sf. Ap. Andrei între strămoșii poporului român, după care, corul ,,Carpe in Deum” a prezentat un microrecital de cântări patriotice.

La final, PS Părinte Visarion a rostit un cuvânt în care a vorbit despre marele ideal al unității tuturor românilor într-o singură țară, evocând figurile istorice ale lui Mihai Viteazul, precum și ale lui Horea, Cloșca și Crișan.

În cadrul aceluiași cuvânt, ierarhul a îndemnat tinerii elevi la iubire și devotament față de țară, de credință și de valorile spirituale ale neamului. În încheierea celor spuse, Preasfinția Sa a redat un fragment din Pastorala de Crăciun a Episcopului Elie Miron Cristea, scrisă în anul 1918.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente