Trinitas TV: Transmisiuni LIVE de la Sfântul Mormânt și de pe Aeroportul Otopeni, program special de Paști

Când în cea mai profundă perioadă liturgică din an participarea la slujbe este interzisă din cauza pandemiei, Radioul și Televiziunea Patriarhiei Române reprezintă mijloacele esențiale prin care poți îndulci izolarea.

Grila Trinitas TV din perioada 17-21 aprilie conține programe speciale dedicate sărbătorilor de Paști: emisiuni cu tematică specifică de sărbători, concerte, filme documentare și transmisiuni în direct.

Vineri

Vineri, 17 aprilie se va transmite în direct din Catedrala Patriarhală începând cu ora 7.30 slujba Ceasurilor împărătești, iar de la ora 17.00, Denia Prohodului Domnului.

Tot vineri, de la ora 13.00, va fi difuzat concertul instrumental „Patimile după Matei”, Oratoriu de Johann Sebastian Bach, iar de la 16.00 un reportaj de 30 de minute despre Drumul Crucii.

Mesajul de Paști al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel va fi difuzat pentru prima dată în jurnalul de vineri, 17 aprilie de la ora 22.00.

Sâmbătă

„Sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 13.00 vom transmite în direct de la Sfântul Mormânt ceremonia de primire a Sfintei Lumini, urmând ca începând cu ora 16.00 să transmitem în direct o ediție specială sub genericul ‹Hristos luminează tuturor›”, informează Diac. Bogdan Bădiță, producător general Trinitas TV.

„Sâmbătă seara, ultimul jurnal se va transmite de la ora 18.00 și va fi o ediție specială transmisă în direct de la Aeroportul Internațional Henri Coandă și din Catedrala Patriarhală ce va cuprinde ceremonia de primire a Sfintei Lumini”.

„Tot sâmbătă vom difuza începând cu ora 20.30 o ediție specială sub genericul „Hristos a înviat!”, a mai declarat pentru Basilica.ro Diac. Bogdan Bădiță. Aceasta va fi transmisă în direct din Palatul Patriarhiei și va continua cu transmisiunea live a Slujbei Învierii.

Duminică

Din programul de duminică este de notat: „Oratoriu de Paști” (Madrigal) – ora 11.30, Vecernia Învierii – Transmisiune directă din Catedrala Patriarhală – ora 12.00 și un concert de pricesne al Paulei Seling – ora 15:00.

Toate edițiile speciale și slujbele de la Catedrala Patriarhală vor fi transmise în direct și de Radio Trinitas.


Alte programe speciale la Trinitas TV în această perioadă:

Ediții speciale – dezbateri

 • Sâmbătă, 18 aprilie de la ora 16.00 – Ediție cu titlul „Hristos luminează tuturor!” realizată de Ciprian Olinici.
 • Sâmbătă, 18 aprilie de la ora 18.00 – Ediție moderată de Iuliana Lazăr în cadrul Jurnalului.
 • Sâmbătă, 18 aprilie de la ora 20.30 – Ediție cu titlul „Hristos a înviat!” realizată de Vasile Bănescu/Ciprian Olinici.
 • Luni, 21 aprilie „Școala din familie” – Ediție specială – invitat Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Concerte

 • Oratoriu „Patimile după Matei” de Johann Sebastian Bach – Orchestra Română de Tineret – Dirijor Cristian Măcelaru.
 • Oratoriu de Paști – Corul Madrigal.
 • Concert de pricesne – interpretate de Paula Seling.
 • Concertele Enescu – Orchestra Filarmonică din din Sankt Petersburg – Dirijor Vassily Sinaisky și Nelson Freire – pian.

Filme documentare

 • Călătorie spre Evul de Mijloc. Biserica din Strei Sângeorgiu.
 • Comunicarea între două lumi: Iconostasul Catedralei Naționale.
 • Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.
 • Israel, Pământul mântuirii.
 • Mănăstirea Surpatele.
 • Mănăstirea Pătrunsa.

Pentru cele mai recente informații din lumea ortodoxă urmărește-ne și pe Twitter – @AgentiaBasilica!


Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente