Trinitas TV lansează un documentar cu activităţile filantropice ale Bisericii pe timp de pandemie

Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române, lansează un film documentar cu principalele activităţi desfăşurate de Biserica Ortodoxă Română pe timpul pandemiei.

Materialul video vine să completeze imaginea creată de televiziunile românești care au mediatizat mai puțin acțiunile Bisericii.

Părintele Alexandru Truşcă, realizatorul filmului, a declarat pentru Basilica.ro că „Documentarul trece în revistă situaţiile dificile prin care au trecut credincioşii în timpul pandemiei şi surprinde modul în care aceştia au fost ajutaţi de slujitorii Bisericii, în condiţiile adaptării la situaţii nu doar noi, ci şi complicate”.

De asemenea, filmul „aduce în prim plan emoţiile trăite de clerici şi credincioşi în această perioadă nefastă istorică, mai ales în Săptămâna Sfintelor Pătimiri şi de Sărbătoarea Sfintelor Paşti”, a mai spus Părintele Truşcă.

Filmul va fi difuzat sâmbătă, 27 iunie, la ora 21:00 pe canalul Trinitas TV, dar şi pe paginile de Youtube şi Facebook ale televiziunii Patriarhiei Române.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente