Trinitas TV lansează filmul documentar ‘Dinu Lipatti, muzică și geniu’

Filmul documentar Dinu Lipatti, muzică și geniu va fi lansat vineri la sediul Institutului Cultural Român (ICR) din București. Producția aparține Trinitas TV și face parte din Campania Case Memoriale. Tot în cadrul evenimentului va avea loc și anunțarea oficială a parteneriatului dintre Televiziunea Patriarhiei Române și ICR.

Filmul aduce în atenția publicului viața și opera marelui muzician român, Dinu Lipatti, unul dintre cei mai mari pianiști ai secolului al XX-lea.

Deși a trecut la cele veșnice la vârsta de 33 ani, acesta a lăsat umanității interpretări de geniu și compoziții cunoscute în lumea întreagă.

Printre cei care evocă în film uriașa personalitate artistică a muzicianului se numără regretatul muzicolog și profesor Viorel Cosma, pianistul și compozitorul Corneliu Gheorghiu, prieten și coleg de studii cu Dinu Lipatti, biograful Grigore Bărgăuanu, precum și alți specialiști, notează site-ul oficial al ICR.

Evenimentul va avea loc vineri începând cu ora 18:00. Vor participa: conducerea celor două instituții, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, personalități marcante ale lumii culturale din România, jurnaliști români și străini.


Campania Case Memoriale are ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanța caselor memoriale, ca simboluri patrimoniale și identitare, din diferite regiuni ale României. Proiectul, în ansamblul său, își propune să evidențieze frumusețea arhitecturală a imobilelor, completată în mod fericit de notorietatea personalităților de care se leagă numele lor.

Comentarii Facebook


Știri recente