Treizeci de femei văduve dintr-un sat nemţean primesc constant alimente acasă din partea parohiei

În plină pandemie de Covid-19, parohiile de sat din Protopopiatul Piatra Neamţ îşi concentrează eforturile de ajutorare către persoanele vulnerabile şi cele aflate în izolare.

Una dintre acestea este Parohia Bistriţa din satul nemţean cu acelaşi nume.

Potrivit Părintelui Gabriel Pintilie, Parohia susţine în mod constant treizeci de femei văduve „care părăsesc mai greu locuinţa, au boli sau stau în zone izolate”.

„Le cumpărăm alimente și ne îngrijim să le răspundem de fiecare dată când ne solicită ajutorul”, a mai spus Părintele Gabriel.

Tot pentru a veni în sprijinul semenilor, Protopopiatul Piatra Neamț a răspuns afirmativ solicitării Direcției de Asistență Socială a Municipiului Piatra Neamț și a livrat 352 de kg de legume către bătrânii izolați din Municipiu.

De asemenea, Protopopiatul Piatra Neamţ oferă în mod constant pachete alimentare către Secţia de Boli Infecțioase a Spitalului Județean „Piatra Neamț”.

De la începutul acestei pandemii, Biserica Ortodoxă Română s-a implicat semnificativ ca persoanele vulnerabile în faţa acestei încercări să primească ajutorul necesar.

Principalele acţiuni sunt disponibile aici.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente