Trei zile de sărbătoare la Mănăstirea Florești, în cinstea Sfântului Onufrie

În jur de 100 de credincioși din zona Tăuți-Florești, Cluj, Maramureș, Baia Mare au participat sâmbătă seara, în ajunul praznicului Sfântului Onufrie, la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului la slujba Privegherii și Sfânta Liturghie, oficiate de părinți stareți de la mănăstirile din Eparhie. Răspunsurile la slujbă au fost date de Grupul Psaltic Sfântul Ioan Damaschin din Cluj-Napoca, condus de prof. Sorin Albu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Clujului.

Evenimentele speciale dedicate hramului au continuat și duminică, în ziua de pomenire a Sfântului Onufrie, de la ora 9:00 cu Acatistul Sfântului și de la 10:00 cu Sfânta Liturghie, oficiată pe altarul de vară de un sobor de 8 preoți, condus de Părintele Liviu Vidican, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Răspunsurile la Liturghie au fost date de Corul Teofilos din Turda, condus de Părintele Sebastian Zăhan.

În prezent, două din cele patru case ale proiectului sunt finalizate și pregătite pentru a primi copiii.

Pentru a se strânge fondurile necesare pentru celelalte două case Asociația Filantropică Sfântul Onufrie a organizat duminică seara în muzeul Mitropoliei Clujului prezentarea cărții Iisus Mântuitorul de Petru Dulfu, editată prima dată în 1926. Volumul a fost reeditat în vederea susținerii proiectului Toți copiii au nevoie de iubire, început în urmă cu trei ani în beneficiul Așezământului pentru copii Sfântul Onufrie din Florești. Prezentarea volumului a început în jurul orei 20:00 în spațiul muzeal de la subsolul Catedralei ortodoxe din centrul Clujului, iar la eveniment au participat oameni de cultură din oraș, profesori, consilieri de la Centrul Eparhial și mulți clujeni iubitori de cultură, alături de Mitropolitul Clujului, care a binecuvântat proiectul.

Luni seara, obștea mănăstirii și comunitatea ce s-a implicat în ridicarea centrului au avut bucuria de a primi vizita Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei care a oficiat de la ora 17:00 o slujbă de binecuvântare a așezământului.

Comentarii Facebook


Știri recente