Trei sute de elevi au primit rechizite din partea Protoieriei Sector 6 Capitală

Trei sute de elevi din parohiile Protopopiatului Sector 6 Capitală, care se află în evidența Asociației „Diaconia” și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, au primit joi ghiozdane cu rechizite.

Pe lângă daruri, tinerii prezenţi la eveniment au primit binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care a oficiat o slujbă de Te Deum la început de an şcolar.

Preasfinţia Sa a remarcat importanţa acestor daruri pentru elevii care încep şcoala şi a subliniat faptul că această acţiune filantropică „vorbeşte despre atenţia şi grija Bisericii pentru copii”.

„Foarte mulţi dintre aceşti copii se întâlnesc în Biserică şi mulţi dintre ei provin din familii care nu au posibilitatea să le ofere rechizite la început de an şcolar”, a declarat Preasfinţia Sa pentru Trinitas TV.

De asemenea, ierarhul a evidenţiat şi grija Bisericii pentru formarea spirituală a elevilor, deoarece în rugăciunea de la momentul liturgic a fost cerută „înţelepciunea care şade la tronul lui Dumnezeu, ca această înţelepciune să sălăşluiască în minţile acestor tineri pentru a-L cunoaşte pe Dumnezeu, pentru a fi de folos Bisericii, familiilor lor şi ţării”.

Acţiunea social-filantropică a fost sprijinită financiar de cele 23 de parohii din cadrul Protoieriei Sector 6 Capitală.

„Este o grijă a noastră, a Bisericii, pentru vlăstarele ei. Este un dar al parohiilor, prin dragostea preoţilor din Protoieria Sector 6 pentru copiii care au nevoie, la început de an şcolar, de rechizite şi de cea ce este necesar pentru cursuri”, a spus părintele protoiereu Costel Burlacu.

În fiecare ghiozdan se află caiete, un penar, dar şi alte rechizite necesare elevilor în timpul anului şcolar.

Foto credit: Claudia Iamandi/Protoieria Sector 6 Capitală

Comentarii Facebook


Știri recente