Trei secole de credință în Țara Făgetului

În Duminica a IV-a după Rusalii biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Parohia Făget II a găzduit o manifestare bisericească și culturală organizată de Protopopiatul Făget, informează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

La acest eveniment au participat IPS Ioan, Mitropolitul Banatului, oficialități locale și județene, oameni de cultură și numeroși credincioși din întreaga zonă a Făgetului.

În cuvântul de învățătură ierarhul a spus că sutașul din Evanghelie credea că Hristos prin puterea Sa dumnezeiască, a cuvântului Său, poate să vindece pe slujitorul său la care ținea foarte mult. Pe lângă credința acestui ofițer păgân, Părintele Mitropolit a subliniat că este foarte important ca noi credincioșii să ne rugăm unii pentru alții, pentru că unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu – spunea Domnul Hristos – acolo sunt și Eu în mijlocul lor.

După încheierea Sfintei Liturghii a fost prezentată Monografia Protopopiatului Ortodox Român al Făgetului, 300 de ani de existență atestată, lucrare întocmită de prot. Bujor Păcurar- coordonator, împreună cu profesorii Ioan Cipu și Dumitru Tomoni.

În încheiere, Înaltpreasfinția Sa adresat cuvinte de felicitare distinșilor autori: prot. Bujor Păcurar, prof. Ioan Cipu (în vârstă de 92 de ani) și prof. Dumitru Tomoni, rugându-i să finalizeze, cât mai repede cu putință, cel de-al doilea volum, care va cuprinde micromonografiile tuturor parohiilor și filiillor Protopopiatului Făget.

Comentarii Facebook


Știri recente