Trei jurnaliști români au primit distincția Sfântul Ierarh Antim Ivireanul

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit joi, 30 martie 2017, Diploma și Medalia Sfântul Ierarh Antim Ivireanul jurnaliștilor: Remus Rădulescu, Cristian Curte și George Grigoriu. Distincția a fost oferită ca recunoaștere a implicării în promovarea valorilor creștine în spațiul media românesc.

În cuvântul de binecuvântare, Părintele Patriarh a evidențiat importanța demersului celor trei jurnaliști de a promova cultura și tradiția creștină în cadrul emisiunilor pe care le moderează.

Vă mulțumim pentru această activitate deosebită și, în același timp, ne rugăm lui Dumnezeu să vă dăruiască bucuria binevestirii iubirii milostive a lui Hristos pentru lume. Lucrarea este mare și foarte necesară pentru că are rolul de a contribui la promovarea demnității noastre ca popor creștin, a precizat Patriarhul României.

Continuând cuvântul său, Patriarhul Daniel a evidențiat că este nevoie ca instituțiile mass media să dezvolte o activitate educațională, prin cultură.

De asemenea, vă îndemnăm să contribuiți împreună cu Centrul de presă Basilica la păstrarea și promovarea valorilor creștine. Este mare nevoie ca radiourile, televiziunea și toate mijloacele de comunicare în masă să dezvolte și o activitate educațională, de formare a caracterelor, a conchis Preafericirea Sa.

Foto credit: Agenția de Știri Basilica

Comentarii Facebook


Știri recente