Trei îndemnuri ale Mitropolitului Moldovei, rostite la hramul Mănăstirii Durău

În ziua praznicului Bunei Vestiri, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a slujit la Mănăstirea Durău din județul Neamț, cu prilejul hramului sfântului locaș, notează doxologia.ro.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat, în 25 martie 2017, Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici, în prezența maicii starețe Raisia Lungu, a altor monahi și monahii de la mănăstirile din apropiere și a numeroși credincioși.

După citirea textului evanghelic rânduit, ierarhul a evidențiat în cuvântul rostit trei aspecte necesare pentru păstrarea lui Dumnezeu în mințile şi în inimile noastre:

Ascultarea și lăsarea în voia lui Dumnezeu – expresia rostită de Maica Domnului «Fie mie după cuvântul Tău» ar trebui să fie fundamentul vieţii noastre, a subliniat Părintele Mitropolit.

Smerenia inima omului nu poate să se umple de Dumnezeu dacă este plină de mândrie, de orgoliu și de ambiţii; inima înfrântă şi smerită este singura pe care Dumnezeu nu o urgiseşte, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Rugăciunea neîncetată – gândul nostru să fie îndreptat spre Dumnezeu nu doar în clipele de rugăciune pe care poate le rostim în fapt de dimineaţă şi de seară, ci şi de-a lungul întregii zile, prin rugăciunea din timpul lucrului, a concluzionat ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi binefăcătorii mănăstirii.


Aflată la poalele Muntelui Ceahlău, biserica actuală a Mănăstirii Durău a fost construită între anii 1830-1835 pe locul unui vechi schit de maici existent încă de la începutul secolului al șaptesprezecelea. În perioada regimului comunist, Mănăstirea Durău a funcţionat ca biserică de parohie, cei mai mulţi dintre călugări fiind alungaţi. A redevenit mănăstire de maici începând cu anul 1991.

Comentarii Facebook


Știri recente