Trei ierarhi au sfinţit biserica ridicată în cartierul Boiștea din Dărmănești

Trei ierarhi au sfinţit duminică biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Acoperământul Maicii Domnului” din cartierul Boiștea, localitatea Dărmănești, Protopopiatul Moinești.

Soborul slujitor a fost format din Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Piatra de temelie a fost aşezată în 14 iulie 2002, noul locaș de cult fiind ridicat din cărămidă, în stil moldovenesc ștefanian, în plan triconc cu turlă pe naos și pridvor deschis pe partea dreaptă înspre miazănoapte, informează Eparhia Romanului şi Bacăului.

După slujba de sfinţire, credincioșii au primit binecuvântarea de la Arhiepiscopul Ioachim de a intra în Sfântul Altar, îndemnându-i totodată „de a se ruga lui Dumnezeu cerând pacea în familii, în biserici, în poporul român și cerând ca pacea lui Hristos să se sălășluiască în sufletele noastre”.

În timpul Sfintei Liturghii ce a urmat slujbei de sfinţire, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a adresat un cuvânt credincioşilor prezenţi imediat după citirea textului evanghelic.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit în diacon tânărul teolog Liviu Petronel Pădurescu pe seama Parohiei „Sfântul Nicolae” Dănceni, Protopopiatul Sascut. De asemenea, diaconul Bogdan Ionuț Todirașc a fost hirotonit preot şi numit la Parohia Oțelești, Protopopiatul Bacău.

Pentru eforturile depuse la construcţia bisericii, Părintele paroh Daniel Prepeliță a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel „Crucea Patriarhală pentru clerici”, cea mai înaltă distincţie care se oferă clericilor şi mirenilor.

Foto Credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente