Trei fotografi români au fost desemnați câștigători la prima ediție OrthPhoto Awards

Trei fotografi români se află printre cei 20 de câștigători ai primei ediții OrthPhoto Awards.

Unul dintre ei este cunoscut publicului Basilica.ro, fotografiile sale ilustrând mai multe articole ale Agenției de știri a Patriarhiei Române. Este vorba de jurnalistul Tudorel-Constantin Rusu, fotoreporter Doxologia și Ziarul Lumina.

Fotografiile sale care au fost expuse marți în cadrul Galei din Bialystok, Polonia, surprind doi ierarhi români și două pelerinaje semnificative din țara noastră.

„Prima fotografie expusă este realizată în Catedrala Arhiepiscopală «Sfântul Ioan cel Nou» din Suceava, la slujba de hirotonie și instalare a Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul, un om luminos, foarte apropiat sufletului meu, ale cărui înțelepciune și bunătate sunt depășite doar de modestie și ascultare”, mărturisește Tudorel Rusu.

PS Damaschin Dorneanul la instalarea ca Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. ©Tudorel-Constantin Rusu

„Cea de-a doua fotografie e despre pelerinii Sfintei Parascheva, care an de an transformă Iașul în «kilometrul 0 spiritual al Moldovei»”, explică fotograful pe pagina personală de Facebook.

Pelerinaj de Sfânta Parascheva la Iași. ©Tudorel-Constantin Rusu

„Ultimele două reprezintă instantanee de la pelerinajul pe «Muntele cel sfânt al românilor», spre Mănăstirea Ceahlău, la care am participat ani la rând – într-o fotografie IPS Părinte Mitropolit Teofan conduce un grup de pelerini pe poteca strâmbă ce duce spre mănăstire, iar în cealaltă ierarhul poposește timp de câteva minute, prilej pentru un copil să i se alăture pentru o fotografie”.

Pelerinaj pe Ceahlău de Schimbarea la Față. ©Tudorel-Constantin Rusu
IPS Teofan se odihnește alături de un copil în pelerinajul pe Muntele Ceahlău. ©Tudorel-Constantin Rusu

La prima ediție OrthPhoto Awards au fost premiați și fotografii români Gabriel Marian și Surcel Razvan.

Vezi lista completă a celor 20 de câștigători pe portalul OrthPhoto.

Foto credit: OrthPhoto

Comentarii Facebook


Știri recente