Trei formații corale au concertat la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău

Manifestările dedicate hramului Catedralei Înălțarea Domnului din Buzău s-au încheiat, joi seară, 25 mai 2017, cu un concert de muzică religioasă, devenit deja tradiție. Spectacolul a avut loc în lăcașul de cult, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei Buzăului şi Vrancei.

În cadrul evenimentului au concertat Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu a Catedralei Arhiepiscopale, alături de Corala Ortodoxă de Copii Glasul Îngerilor a Catedralei Sfântul Sava și Corala Mixtă Crescendo a Liceului de Arte Margareta Sterian din municipiu.

La concertul organizat în catedrala arhiepiscopală au fost prezenți: Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Părinte Varnava, Mitropolit de Neapolis și Stavroupolis, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, alți oaspeți români și greci, precum și numeroși iubitori ai muzicii corale.

În cuvântul rostit la final, ierarhul locului a felicitat formațiile corale și pe dirijorii acestora, pentru prestația artistică și pentru regalul muzical pe care l-au oferit tuturor participanților.

Programul prezentat de cele trei coruri a cuprins cântări specifice perioadei pascale și praznicului Înălțării Domnului, dar și alte lucrări religioase reprezentative din repertoriul național și internațional.

 

Comentarii Facebook


Știri recente