Trei familii au primit locuințe în prag de iarnă de la Episcopia Hușilor

Trei familii fără posibilități materiale au primit locuințe în prag de iarnă de la Episcopia Hușilor. Sunt casele cu numărul 5, 6 și 7 din programul eparhial „Bucuria e acasă”.

Miercuri, 9 decembrie 2020, cele trei familii au primit cheile caselor de la părintele episcop. PS Ignatie a și oficiat slujba de sfințire pentru fiecare locuință oferită.

Una dintre case a fost oferită unei familii cu 3 copii din municipiul Huși, o alta pentru o bătrână tot din Huși, iar a treia pentru o altă vârstnică din satul Boțești.

„Aceste persoane trăiau, până nu demult, cu grija zilei de mâine și cu teama de a nu îngheța în locuințele lor improvizate”, a precizat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

„În aceste zile premergătoare Crăciunului, încercăm să ne manifestăm dragostea față de cei sărmani, față de cei aflați în privațiuni”, a subliniat Episcopul Hușilor.

„Am fost cu gândul, în primul rând, la copilași, care au nevoie să crească într-un mediu frumos, călduros, la propriu și la figurat, și despre care să spună, cu adevărat, «aceasta este casa noastră»”, a spus Preasfinția Sa.

„Din nefericire, sunt și familii care locuiesc în spații foarte mici, total improprii, nu au lemne și nici hrană. Nevoile sunt mari. Pe cât ne stă în putință, încercăm să venim în întâmpinarea acestor nevoi”.


Proiectul „Bucuria e acasă”, demarat cu binecuvântarea Episcopului Ignatie, este coordonat de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi.

Programul este dedicat familiilor cu mulţi copii sau care se află în situaţii delicate din punct de vedere material. Acesta constă în construirea unor case, dotate cu toate cele necesare (utilităţi, mobilier, aparate de uz casnic, veselă şi haine) și oferirea lor acestor familii.

Până la acest moment au fost finalizate 7 locuinţe, alte 3 urmând să fie sfințite și oferite beneficiarilor în perioada imediat următoare.

Foto credit: Episcopia Hușilor


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente