Trei coruri renumite au încântat publicul la închiderea Festivalului de Muzică Bizantină de la Iaşi

În ultima zi a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iaşi (IBMF) au încântat publicul trei corale renumite: una din Grecia şi două din România, informează Doxologia.

Este vorba despre Ansamblul psaltic „Romeiko” din Atena, Grecia, dirijat de Yorgos Bilalis, Corul Bizantin al Seminarului Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău – câștigătorii Olimpiadei de Muzică psaltică de la Iași, dirijat de arhid. prof. Constantin Stoica, Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale din București, dirijat de arhid. Mihail Bucă.

„Mulțumim în mod special celor care s-au perindat prin fața noastră în aceste zile şi tuturor celor care ne-au însoțit cu rugăciunea și cu îndemnul”, a spus Mitropolitul Teofan la concertul de închidere a evenimentului.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a acordat mai multe distincţii, după cum urmează:

  • Prof. univ. dr. Alexander Lingas, dirijorul Ansamblului „Cappella Romana” din Portland – SUA și membru al comitetului științific IBMF, a primit din cea mai mare distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei  – „Crucea Moldavă”;
  • Părintele arhid. Mihail Bucă a primit distincția mitropolitană „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei” pentru clerici;
  • Dr. Yorgos Bilalis a primit „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei” pentru mireni.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…