Trei ani de la înființarea Parohiei ortodoxe române din Nottingham

Parohia Ortodoxa Română „Sfinții Petru și Pavel’ ce deservește regiunea East Midlands va sărbători trei ani de la înființare pe data de 10 septembrie 2011, potrivit romaninuk.net.

După cum aflam de la Madalina Stălniceanu, Președinte al Romanian Society – University of Nottingham, la manifestările prilejuite de acest eveniment vor fi prezenți Preasfințitul Marc, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale, Preasfințitul Paul Buttler, Episcop de Nottingham si Southwell, din partea Bisericii Anglicane, primarul cartierului Gedling din Nottingham, reprezentanți ai Ambasadei României la Londra și deputatul William Brânză, președintele Comisiei Parlamentare Pentru Comunitățile de Romani din Afara Granițelor.

Aceasta sărbătoare româneasca are loc cu sprijinul Ambasadei României la Londra, ROSoc – Nottingham precum și al comunității românești din East Midlands.

În legătura cu acest eveniment părintele paroh Dan Ghindea a declarat: ‘Ne bucura cei trei ani de existenta pastorala si culturala si dam slava lui Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le-am avut pana acum. Ne dorim să strângem fonduri pentru achiziționarea sau construirea unei Biserici proprii, sa consolidam școala duminicală și cea românească, să inițiem o publicație lunara, o biblioteca românească și alte proiecte de care comunitatea noastră sa se bucure’.

La rândul ei, Mădălina Stălniceanu, președinte ROSoc – Nottingham a ținut să precizeze: Prin acest eveniment dorim sa facem cunoscute valorile creștine autentice și tradițiile românești atât in plan local, cat și național, de aceea am invitat și o corala din județul Brașov”.

Comentarii Facebook


Știri recente