„Trebuie să transmitem iubirea lui Dumnezeu dincolo de pereții bisericilor în societate” – Mitropolitul de Chicago la întronizare

Noul Mitropolit grec de Chicago a fost întronizat sâmbătă într-o ceremonie condusă de Arhiepiscopul Dimitrie al Americii la Catedrala Buna Vestire din Chicago, SUA.

La eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, precum și alți reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe surori care au eparhii pe teritoriul american.

„Astăzi este o nouă zi pentru Sfânta Mitropolie de Chicago, o nouă zi concentrată pe unitate în slujirea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Iar pentru a cultiva o unitate și mai mare și încrederea între noi, vom accentua principiile creștine fundamentale de conducere și administrare, inclusiv responsabilitatea și transparența”, a spus Mitropolitul Nathanael Symeonidis în cuvântul său cu ocazia întronizării.

„Voi face tot ce pot pentru a deschide acele uși care au fost cândva închise și voi include pe toți în lucrarea Bisericii – mai ales pe cei care au fost cândva ignorați sau marginalizați. Vă îndemn pe fiecare dintre voi să vă implicați pentru ca împreună să reușim să slujim ca mâinile stângi și drepte ale lui Dumnezeu, astfel împărtășindu-i speranța și iubirea cu lumea.”

„După cum am făcut în activitățile mele anterioare, intenționez să continui să lucrez activ în comunitate pentru a-i ajuta pe cei în mari nevoi și voi aștepta același lucru de la clericii noștri. Trebuie să transmitem iubirea lui Dumnezeu dincolo de pereții bisericilor noastre în societate, mai ales către cei care au cea mai mare nevoie de acea iubire”.

„În calitate de mitropolit și părinte al vostru, accept cu toată inima copleșitoarea responsabilitate și obligația de a vă conduce mai aproape de Hristos. Nu este adecvat să ne concentrăm doar pe finanțe, administrație și legături sociale. Trebuie ca simultan să acordăm atenție spiritualității noastre. Nu uit că prima sarcină a fiecărui ierarh este mântuirea sufletelor”, a adăugat Mitropolitul Nathanael în data de 24 martie.

Arhimandritul Nathanael Symeonidis a fost ales de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice în şedinţa de lucru din 7 februarie, urmare a vacantării scaunului mitropolitan anul trecut.

Hirotonia întru arhiereu a avut loc la Catedrala Sfânta Treime din New York sâmbătă, 17 martie.

Arhimandritul Nathanael Symeonidis s-a născut în Tesalonic, în 1978. A studiat în Grecia şi SUA. A fost hirotonit diacon în anul 2003 şi preot în 2010. În perioada 2006-2010 a fost arhidiacon al Înaltpreasfinţitului Părinte Dimitrie al Arhiepiscopiei Ortodoxe Greceşti din America, iar din 2010 a fost preot paroh al Bisericii Buna Vestire din New York. Din 2013 a condus departamentul de relaţii interortodoxe, ecumenice şi interreligioase al Arhiepiscopiei Ortodoxe Greceşti din America.

Foto: Dimitrios Panagos/Mitropolia de Chicago

Comentarii Facebook


Știri recente