Trebuie să ne raportăm la Dumnezeu ca la un Părinte: Episcopul Covasnei și Harghitei

În predica duminicală, prilejuită de târnosirea capelei din Spitalul Orășenesc Întorsura Buzăului, Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei a transmis credincioșilor că trebuie să se raporteze la Dumnezeu, „ca la un Părinte, având Sfânta Biserică Mamă și pe Dumnezeu Tată”.

După târnosirea lăcașului de cult, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, la care au participat credincioși și pacienți din cadrul spitalului.

În omilia sa din data de 1 iulie, ierarhul a îndemnat pe cei prezenți „să treacă duhovnicește peste suferințele trupești, pentru a primi vindecarea sufletului de la Doctorul sufletelor și a trupurilor”.

Episcopul a explicat celor prezenți înțelesul Evangheliei duminicale, evidențiind că trecerea Mării Galileii spre Ghergheseni s-a produs cu mari încercări pentru Apostoli”, din cauza unei furtuni pe mare.

Nu ar fi trebuit să se teamă, deoarece erau pescari la bază obișnuiți cu astfel de intemperii, iar îngăduirea acestei furtuni s-a făcut de Dumnezeu pentru ca Hristos Domnul să-și arate puterea dumnezeirii Sale, a expus Preasfinția Sa.

Această încercare, a spus ierarhul, „avea scopul de a-i întări pe Apostoli ca să nu se piardă la vederea celor doi demonizați care urmau să-L întâmpine pe Hristos în ținutul Gadarei și Gherghesenilor.

La finalul slujbei Preasfinția Sa a acordat diplome de mulțumire celor care au ajutat la construirea lăcașului de cult, iar părintele slujitor Solomon Mihai a fost hirotesit iconom stavrofor.

Stareța Mănăstirii Izvoru Mureșului, Stavrofora Miriam, a oferit în dar capelei o icoană pictată în atelierele mănăstirii cu chipul Sfântului Luca al Crimeei.

Construcția capelei a început în anul 2014, iar lucrările au fost finalizate în cursul anului curent. Părintele slujitor Solomon Mihai este și medic în cadrul Spitalului din Întorsura Buzăului.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente