Training susținut de Alexandra Nadane la Reșița | Au fost stabilite detalii organizatorice legate de Marșul pentru viață din luna martie

Alexandra Nadane a susținut sâmbătă la Reșița training-ul „Cunoaște, iubește, acționează – împreună pentru viață!”. Evenimentul s-a adresat în special tinerilor și a avut scopul de a promova modalitățile prin care aceștia se pot implica în activitățile pentru viață. Între tematicile discutate s-au aflat problematica avortului și criza de sarcină. Au fost stabilite detalii organizatorice legate de Marșul pentru viață din luna martie.

Alexandra Nadane este președintele Asociației „Studenți pentru viață” și director executiv al Centrul de Consiliere „Sf.  Împărăteasă Alexandra” din Capitală.

Potrivit site-ului oficial al Episcopiei Caransebeșului, training-ul a fost organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte la Centrul de tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Moniom, Reșița.

Alexandra Nadane a spus că acest training nu este o ediție izolată ci „se desfășoară în mai multe regiuni ale țării”:

„Este un demers pe care l-am început la nivelul comunităților locale cu scopul de a reuni diverse categorii de oameni – studenți, la medici, profesori, psihologi, asistenți sociali, clerici – pentru a găsi împreună soluții în a sprijini viața și a forma o cultură a vieții în cât mai multe comunități din România”.

Au participat tineri din municipiul Reșița, din orașele Anina și Bocșa, voluntari ai Centrului de tineret Moniom, precum și ai altor organizații non-profit din municipiul Reșița, cadre didactice, persoane interesate de activitățile pro viață.

Atelierul, organizat cu binecuvântarea PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost structurat pe mai multe module și are ca finalitate implementarea unui calendar de activități pro viață în luna martie. Acestea vor culmina cu Marșul pentru viață care va fi organizat și la Reșița, în 24 martie 2018:

„Vom încerca să ne pliem pe calendarul național stabilit în luna pentru viață (martie) și vom organiza la Reșița Marșul pentru viață în data de 24 martie”, a anunțat Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte.

Anita Radics a precizat că tot în martie vor avea loc dezbateri pe teme pro viață, cu invitați din mai multe domenii de activitate.


Asociația „Studenți pentru viață” din Capitală organizează în fiecare an „Marșul pentru viață” în București și sprijină organizarea lui în câteva sute de localități din România și Republica Moldova, precum și alte activități pro viață la nivel național.

Centrul de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București oferă servicii de consiliere psihologică și duhovnicească precum și asistență socială și sprijin material femeilor aflate în criză de sarcină care apelează la serviciile centrului.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente