Training pentru viață la Timișoara. Alexandra Nadane spune că înțelegerea femeilor aflate în criză de sarcină este esențială

În ultimul training intitulat „Cunoaște, iubește, acționează, împreună pentru viață!”, Alexandra Nadane, Președintele Asociației „Studenți pentru viață”, a subliniat faptul că înțelegerea femeilor aflate în criză de sarcină este esențială.

Evenimentul a avut loc miercuri în Sala ASCOR Timișoara și a fost organizat de Arhiepiscopia Timișoarei.

Alexandra Nadane a subliniat faptul că „criza de sarcină” este în general un subiect delicat despre care nu se vorbește și de aceea „sunt foarte multe femei din jurul nostru care trec printr-o criză de sarcină și noi nu știm asta”.

„Este bine să știm și este bine să vorbim despre criza de sarcină, la fel cum vorbim despre alte probleme cu care ne confruntăm în general”, a spus Președintele Asociației „Studenți pentru viață”.

Aceasta a precizat că cel mai adesea o criză de sarcină apare în momentul în care tatăl copilului spune „nu”. „I se pare că nimeni nu o va ajuta, că e singură, lipsită de speranță, lipsită de soluții. Se simte condamnată să facă avort”.

Trainer-ul a evidențiat faptul că cel mai important este „să înțelegem realitatea unei crize de sarcină”:

„Doar cunoscând și simțind ce e în sufletul unei femei în criză de sarcină îi vom putea fi alături. Să îi spunem ferm: «Eu te voi ajuta să crești acest copil!». Așa se pot schimba lucrurile. Dacă îi spunem doar «nu e bine să faci avort», ea va considera că nu ne interesează simțirile ei, situația ei reală. Și ne va pune în aceeași categorie cu cel care i-a spus «nu vreau copilul»”.

Un alt subiect adus în discuție Alexandra Nadane a fost importanța „Marșului pentru viață” care va fi organizat în 24 martie 2018, în 280 de oraşe din ţară.

„Marșul pentru viață ne încurajează în fiecare an să fim solidari cu femeile în criză de sarcină, să ne asumăm să ajutăm pe cei care au nevoie și cer asta. De aceea este «pentru viață»”, a conchis Președintele Asociației „Studenți pentru viață”.

La training au participat clerici de la Sectoarele Social și Învățământ ale Arhiepiscopiei Timișoarei, tineri din cadrul ASCOR din Timișoara, reprezentanți ai protopopiatelor Timișoara 1 și 2, Lugoj și Făget, reprezentanți APOR, Școala Ortodoxă „Antim Ivireanul”, Pro Logos, Coaliția pentru familia tradițională, profesori ai Facultății de Teologie și profesori de religie.

Foto credit: alexandranadane.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…