Traian Băsescu și Mihai Ghimpu au participat la slujba de comemorare a eroilor români la „Cimitirul Românesc de Onoare” de la Țiganca

Joi, 28 ianuarie, la Cimitirul Eroilor din localitatea Țiganca din raionul Cantemir, președintele României, Traian Băsescu, alături de președintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, au participat la un parastas de pomenire ai eroilor români căzuți pentru integritatea țării și a neamului nostru românesc, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei. Rugăciunea de comemorare a fost binecuvântată de către Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, prezent la eveniment și oficiată de către un numeros sobor de preoți. După săvârșirea serviciului divin ambii președinți au depus coroane de flori la „Cimitirul Românesc de Onoare” de la Țiganca, ținând un moment de reculegere.

Mitropolitul Basarabiei i-a oferit lui Traian Băsescu ordinul Mitropoliei Autonome a Basarabiei „Sfântul și Marele Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință” cu eșarfă, pentru merite deosebite de propășire a neamului românesc din Basarabia.

Comentarii Facebook


Știri recente