Tradiţionala Procesiune de Rusalii din Cluj-Napoca a reunit mii de credincioşi

Mii de credincioşi au participat în acest an la tradiţionala Procesiune de Rusalii organizată duminică la Cluj-Napoca.

Evenimentul s-a aflat la a 9-a ediţie şi a continuat o tradiţie din Ardeal care pune accentul pe rugăciunea pentru roadele pământului şi pentru mediul înconjurător la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt.

De la ora 17:00, Mitropolitul Andrei a oficiat slujba Vecerniei plecării genunchilor în faţa Catedralei Mitropolitane, informează Mitropolia Clujului.

Printre participanţi s-au aflat credincioşi, clerici, dar şi tineri dintre care mulţi au îmbrăcat portul popular românesc.

După Vecernie, Părintele Mitropolit le-a vorbit miilor de credincioşi adunaţi în Piaţa Avram Iancu despre datoria de a ne mărturisi credinţa.

În continuare, a avut loc procesiunea pe traseul: : Piaţa Avram Iancu – B-dul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Unirii (prin faţa Catedralei „Sfântul Mihail”) – B-dul Eroilor – Piaţa Avram Iancu.

În timpul procesiunii s-a intonat troparul Rusaliilor şi au fost rostite ectenii speciale.

Apoi, participanţii au revenit în faţa Catedralei unde a fost oficiată slujba sfinţirii celei mici a apei, au fost binecuvântate spicele de grâu şi au fost rostite rugăciuni pentru natură.

Evenimentul s-a încheiat prin cuvântul Mitropolitului Clujului care a mulţumit tuturor credincioşilor pentru participare şi împreună rugăciune, dar şi celor care s-au implicat pentru buna desfăşurare a programului stabilit.

Mitropolitul Andrei a felicitat în predica sa şi Agenţia de ştiri Basilica pentru promovarea Binelui de ştiut în cei 11 ani de activitate.

„11 ani în care a transmis, sub moto-ul «Binele de știut», pe plan național și internațional, făcându-le cunoscută oamenilor activitatea Bisericii Ortodoxe Române și, prin urmare, activitatea Mitropoliei noastre”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente