Tradiție și jertfă la hramul Mănăstirii Nicula: Pelerinajul credincioșilor din satul Derșida, jud. Sălaj

Un grup de credincioşi din satul Derşida, judeţul Sălaj, va parcurge pe jos și în acest an drumul de peste 150 de kilometri până la mănăstirea clujeană Nicula, acolo unde pe 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, se vor aduna zeci de mii de oameni, informează Radio Renașterea.

Cu o tradiţie de peste 100 de ani, pelerinajul din acest an va începe joi, 11 august 2016. Pelerinii sălăjeni vor porni în drumul lor spre mănăstire de la biserica din sat.

La biserică ne va aștepta părintele paroh care ne va da binecuvântarea și împreună o să rostim rugăciunea pentru călătorie. Vom pleca aproximativ 30 de persoane, deoarece este din ce în ce mai greu să adunăm oameni și tineri care să participe la acest pelerinaj. Mulți și-ar dori să parcurgă pe jos acest drum, dar din cauza stării de sănătate, a serviciului și a mai multor impedimente, nu ni se pot alătura, a spus Codruţa Chiş, organizatorul pelerinajului.

Potrivit tradiției, pe drum pelerinii se vor ruga şi vor cânta pricesne.

De fericirea pe care o avem când ajungem la Mănăstirea Nicula nu ne putem lipsi și atât cât o să ne țină picioarele și sănătatea, noi vom încerca să păstrăm această tradiție și să fim prezenți la mănăstire, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, a mai spus Codruţa Chiş.

Conform itinerariului, pelerinii din Derşida vor ajunge la Mănăstirea Nicula în cursul serii de sâmbătă, 13 august 2016. Odată ajunși, vor înconjura de trei ori biserica de lemn a mănăstirii, după care se vor ruga la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente