Tradiţia românească promovată în Roquetas de Mar, Spania

În Duminica Tomii, la ceas de seară, a avut loc în biserica cea nouă a Parohiei Ortodoxe Române, din Roquetas de Mar, prima biserică ortodoxă românească de zid ridicată în Regatul Spaniol, o Expoziţie cu degustare de produse culinare tipice româneşti, după cum ne-a precizat Pr. Paroh Gheorghe Adrian Fofiu.

Acest eveniment s-a bucurat de un succes deosebit în rândul invitaţilor, care au avut prilejul să cunoască parte din cultura gastronomică românească. Printre oaspeţii spanioli, am avut onoarea să se numere Directorul Serviciului Social din cadrul Primăriei Municipiului Roquetas, care a fost însoţit de încă patru consilieri delegaţi de către Primarul Gabriel Amat. De asemenea, au luat parte la acest eveniment reprezentanţi din partea Banco de Alimentos Roquetas de Mar.

Alături de noi a fost şi Doamna Viceconsul Florenţa Ciubotaru, ca invitat din partea Viceconsulatului Almeria, care alături de Preotul Paroh Gheorghe Adrian Fofiu şi de reprezentanţii autorităţilor locale, a rostit o alocuţiune.

În cadrul evenimentului, oaspeţii au avut prilejul să admire şi frumosul port naţional, prin veşmintele purtate de membrii parohiei noastre.

Fiind la prima ediţie, evenimentul se doreşte a fi unul de anvergură internaţională, prin faptul că anul viitor vor fi invitate să participe şi celelalte naţionalităţi din Roquetas de Mar.

Comentarii Facebook


Știri recente