Tot ceea ce facem să fie ca sarea: ferit de degradare spirituală – Episcopul Huşilor

„Tot ceea ce facem, de la cel mai mic firicel de gând, să fie ca sarea, adică să aibă capacitatea de a face față pericolului iminent al degradării noastre spirituale”, a spus marţi Episcopul Huşilor.

Episcopul Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Huși cu prilejul absolvirii celor două clase a XII-a, profil Teologic și profil Filologic, de la Seminarul Teologic din Huși.

În cuvântul rostit celor prezenți, elevi, profesori și părinți, Părintele Episcop a vorbit despre capacitatea slujitorilor Bisericii de a fi „sarea pământului” (Matei 5:13), pentru a salva pe aproapele „printr-un gând, printr-un cuvânt, din pericolul degradării umane”.

„Hristos îi numește pe Apostoli «sarea pământului». Ei, prin tot ce au făcut, prin curajul mărturisirii, prin propovăduirea Evangheliei, au fost ca și sarea. Ea are proprietatea de a conserva și de a feri de degradare”.

„Noi, slujitorii lui Hristos, ca cei ce ne-am angajat să fim ucenicii Lui, ambasadorii Lui în lume, este foarte important să îi urmăm pe Apostoli”, a spus Preasfinţia Sa.

După slujbă a urmat cursul festiv, organizat în incinta Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Huși, scrie site-ul oficial al Eparhiei.

Părintele Episcop Ignatie i-a îndemnat pe participanţii la eveniment să apeleze cu încredere la Mântuitorul Hristos.

„Să fiți mereu cu chipul plin de lumină, iar sursa permanentă de lumină este Hristos. Hristos este Cel care nu vă va dezamăgi niciodată. El este singurul și adevăratul Prieten atunci când Îl asumăm în viața noastră”.

Ierarhul a fost ales Episcop de Huşi în data de 5 octombrie 2017 cu majoritate de voturi de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi întronizat în 22 octombrie 2017.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente