Tot ceea ce este folosit în mod excesiv ne desparte de Dumnezeu, spune Episcopul Timotei Prahoveanul

În omilia rostită duminică la Biserica Domnița Bălașa din Capitală, Episcopul Timotei Prahoveanul a remarcat faptul că în Predica de pe Munte Iisus Hristos vrea să ne spună de fapt că „Tot ceea ce este folosit în mod excesiv ne desparte de El”.

„Biserica ne atrage atenția să fim întotdeauna preocupați de lucrurile cu adevărat importante, adică să dăm prioritate celor care țin de Dumnezeu și apoi să fim preocupați, fără a exagera, de lucrurile cuviincioase acestei vieți pământești”.

Citând din cuvintele Mitropolitului Bartolomeu Anania, Preasfinția Sa a atras atenția că „suntem mai puțin preocupați noi astăzi de Împărăția cerurilor, decât era tâlharul de pe cruce în urmă  cu două mii de ani”.

„El știa câte ceva despre această împărăție, dar mulți dintre noi nu știm, de aceea nu putem afirma că o căutăm sau că ne pregătim să o moștenim într-o zi, așa cum ne îndeamnă mereu Mântuitorul Hristos”, a spus ierarhul.

Concluzia Evangheliei din Duminica a treia după Rusalii este foarte clară, a precizat Episcopul Timotei: „Căutați Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate celelalte se vor adăuga”.

Făcând referire la felul în care trăiește omul astăzi, aglomerat de griji și de probleme, ierarhul a amintit modul de viață simplu al celor care „de dimineață până seara trudeau pe ogoare, câștigându-și din greu pâinea, dar erau foarte fericiți și recunoscători față de Dumnezeu”.

„Uitați-vă acum cât de mult alergăm pentru a fi la birou dimineața, pentru a rezolva probleme înscrise cu zile înainte pe agendă și de multe ori ajungem obosiți, nu avem bucuria aceea a lucrurilor simple pe care le aveau și le mai au și acum unii oameni care trăiesc frumos și înțeleg că viața lor se așază sub binecuvântarea lui Dumnezeu”.

„Chemarea Evangheliei de a căuta Împărăția lui Dumnezeu trebuie să fie o preocupare constantă și prioritară a vieții noastre”, a concluzionat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente