Tot ce trebuie să ştii despre Pelerinajul de Florii din Capitală

Sâmbătă are loc pelerinajul de Florii în Capitală urmând traseul Mănăstirea Radu Vodă – Catedrala Patriarhală, pe o distanţă de 2 km.

Pe lângă invitaţia de a participa în număr cât mai mare, vă prezentăm câteva sfaturi pentru un pelerinaj liniştit şi duhovnicesc.

Rugaţi-vă în timpul procesiunii

Nu uitaţi că pelerinajul este „o călătorie sfântă”, fapt pentru care trebuie să avem mintea şi inima înălţate la Dumnezeu prin rugăciune.

Rugăciune completează efortul fizic depus şi ne transformă în „părtași ai biruinței lui Hristos asupra păcatului și asupra morții”.

Dacă parcurgem această distanţă fără să ne rugăm, efortul nostru fizic nu devine şi efort duhovnicesc. La fel ca atunci când nu însoţim postul cu rugăciunea, riscăm ca abstinenţa de la anumite alimente să devină o simplă dietă.

Lăsaţi tehnologia deoparte

În timpul desfăşurării pelerinajului renunţaţi la telefoanele mobile pentru că riscaţi să fiţi distraşi de la scopul duhovnicesc al procesiunii, dar şi să produceţi tulburare altora.

Promitem să uploadăm cele mai bune imagini de la pelerinaj, pe care le veţi putea descărca, astfel încât să nu aveţi nevoie de alte dispozitive pentru imortalizarea momentelor de la procesiune.

Pelerinajul de Florii are loc într-o singură zi din an. Este aşa de mult să îi acordăm exclusiv lui Dumnezeu timpul cât durează procesiunea? Nu, din contră.

Putem activa funcţia „Silenţios”. Atât la telefonul mobil, cât şi la vorbă. Va avea un efect benefic asupra stării noastre duhovniceşti şi nu vom sminti pe nimeni.

Îmbrăcaţi-vă corespunzător condiţiilor meteo

Prognoza meteo pentru sâmbătă indică 14°C şi şanse relativ scăzute de precipitaţii. Însă, având în vedere vremea destul de rece din această perioadă, considerăm că este indicat să avem haine potrivite încât să nu ne fie frig sau foarte cald.

Este important acest aspect, deoarece disconfortul termic ne afectează capacitatea de a ne concentra şi, în acelaşi timp, de a ne ruga.

De asemenea, este indicat să avem o încălţăminte comodă, chiar dacă distanţa nu este atât de mare.

Îmbrăcaţi-vă adecvat pentru Dumnezeu

În acest pelerinaj nu trebuie să ţinem cont numai de vreme când vine vorba de ţinuta noastră vestimentară. În primul rând trebuie să ne îmbrăcăm adecvat şi decent pentru Dumnezeu.

Sigur, nu hainele sunt cele mai importante, ci trăirea duhovnicească, însă dacă la o întâlnire importantă pentru cariera noastră ne îmbrăcăm adecvat şi cu decenţă, de ce atunci când mergem să ne „întâlnim cu Dumnezeu” nu am proceda la fel?

4 motive să mergi în pelerinaj. Foto credit: Basilica.ro/Robert Nicolae

Respectaţi pe cei de lângă voi

Este important ca în timpul procesiunii să ne comportăm creştineşte şi să nu deranjăm pe cei de lângă noi.

Nu trebuie să încercăm să intrăm în faţa altora, nu este firesc să împingem pe nimeni sau să ne îmbulzim, deoarece nu este important cine ajunge primul la capătul pelerinajului.

Să ţinem minte că ne aflăm în pelerinaj şi nu la maraton!

Apoi, comportându-ne creştineşte nu vom fi prezentaţi drept exemplu negativ în mass media şi nu vom aduce un prejudiciu de imagine Bisericii.

Ascultaţi indicaţiile oamenilor legii

Pe parcursul pelerinajului vom fi ghidaţi de organizatori şi de reprezentanţi ai unor instituţii ale statului. Este imperios să le ascultăm indicaţiile pentru buna desfăşurare a evenimentului.

Dacă este ordine în suflet, există ordine şi în comportamentul nostru.

Citeşte şi: Restricții rutiere pe 20 aprilie în București

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente