Toronto: Episcopia Ortodoxă Română a Canadei a participat la Vecernia Pan-Ortodoxă din Duminica Ortodoxiei

Reprezentanții Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei au participat duminica trecută la Vecernia Pan-Ortodoxă organizată de Parohia Greacă „Sf. Pantelimon” din Markham, Toronto, cu prilejul Duminicii Ortodoxiei.

Eparhia românească a fost reprezentată de Părintele Protopop Viorel Țencaliuc, Părintele Vasile Aileni, Părintele Emanuel Ionuț Țencaliuc și Părintele Ieromonah Policarp.

Arhiepiscopul Sotirios, ierarhul Arhiepiscopiei Grecești din Canada, a prezidat slujba. I s-au alăturat în slujire aproximativ 30 de clerici ai diferitelor jurisdicții canonice ortodoxe din regiunea Toronto.

La sfârșitul Vecerniei, ierarhul grec a luat parte la tradiționala procesiune cu icoane a preoților și credincioșilor. S-a cântat Troparul Ortodoxiei în mai multe limbi. În limba română l-a cântat Tudor Dragomir, Protopsaltul Parohiei „Toți Sfinții” din Scarborough, Ontario.

Sursa foto: Episcopia Ortodoxă Română a Canadei

Vecernia a inclus și rugăciuni speciale pentru pace în Ucraina și în toată lumea.

Părintele Bohdan Hladio, președintele Asociației Preoților Ortodocși, le-a mulțumit preoților și credincioșilor pentru implicare, precum și gazdelor, reprezentate de Arhiepiscopului Sotiriors, Episcopul Andriy, Episcopul-vicar Athenagoras și Părintele Nikodimos Kodogeorgakis, preotul paroh al comunității „Sf. Pantelimon” din Markham.

Arhiepiscopia Greacă din Canada aparține de Patriarhia Ecumenică din Constantinopol.

Sursa foto: Episcopia Ortodoxă Română a Canadei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente