Topul județelor după numărul de apeluri la linia telefonică ALOPEDI pentru urgențe pediatrice

Clujul, Bucureștiul, Ilfovul, Satu Mare și Constanța sunt principalele județe după numărul de apeluri pe care părinții le-au plasat la linia telefonică ALOPEDI pentru urgențe pediatrice 0364-917 în primul semestru al anului curent.

Majoritatea apelurilor, aproximativ 60%, au provenit din județul Cluj. Numărul total de apelanți a fost de aproximativ 5.000 de părinți, în luna iunie înregistrându-se de peste două ori mai multe apeluri decât în ianuarie.

Aproximativ 72% dintre apeluri s-au finalizat cu recomandări de îngrijire la domiciliu a copilului bolnav, nemaifiind necesară deplasarea la unitatea de primire a urgențelor sau la o altă unitate medicală. Doar pentru 10% din cazuri a fost recomandat consult medical imediat.

Problemele respiratorii au fost cauza a 38% dintre apeluri iar 21% au avut ca principal motiv problemele digestive.

Linia telefonică ALOPEDI 0364-917 a fost înființată de Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj, cu sprijinul Consiliului Județean. Linia funcționează non-stop și este deservită de 40 de medici ai spitalului.

Până anul trecut, când a împlinit șapte ani de funcționare, serviciul deservise 65.000 de copii din toată țara și din diaspora.

Sursa foto: Radio Renașterea

Comentarii Facebook


Știri recente