Top 5 cele mai vândute titluri ale Editurilor Patriarhiei în anul 2020

Cele mai căutate cărți din acest an la Editurile Patriarhiei au fost Sfânta Scriptură și cărțile care o apropie de înțelegerea copiilor și a unui public cât mai larg.

Topul se încheie cu Acatistierul Sfinților Români, publicat anul acesta, la 70 de ani de la canonizarea primilor dintre cei 150 de sfinți români pe care îi are la ora actuală Biserica noastră.

1. Biblia

Rămâne, ca și în ceilalți ani, un best-seller al Editurilor Patriarhiei. Editurile Patriarhiei pun în vânzare mai multe ediții ale Bibliei, printre care cea obișnuită, cu coperți grena, cea cu fermoar, potrivită pentru călători, Biblia Centenară, cu introduceri preluate din ediția jubiliară (2001), și Biblia lui Șerban Cantacuzino, cu textul în facsimil și transcriere.

2. Noul Testament cu Psalmii

Concentrează într-un format ușor manevrabil cele mai importante cărți ale Sfintei Scripturi: Psaltirea și Sfintele Evanghelii.

3. Istorisiri din Sfintele Scripturi

Prezintă cele mai semnificative evenimente biblice pe înțelesul tuturor, însoțite de ilustrațiile realizate de Serioja Popov în tradiția iconografică ortodoxă.

4. Mica Biblie

Este o antologie substanțială de texte biblice, ilustrată cu icoane și hărți istorice ale Țării Sfinte, este cartea despre care Părintele Patriarh Daniel a afirmat că, în vremea comunismului, „a reușit, sub smeritul ei titlu,… să aducă în sufletele multor credincioși lumina și mângâierea cuvântului dumnezeiesc”.

5. Acatistierul Sfinților Români, vol. I și vol. II

Este o nouă apariție din categoria cărților de cult și care se vinde foarte bine. Cuprinde zeci de acatiste revizuite și aprobate de Sf. Sinod. A fost publicat în 2020, anul în care s-au împlinit 70 de ani de când Patriarhul Justinian a inițiat primele canonizări de sfinți români.

Volumele pot fi comandate din Librăria Cărților Bisericești, unde se găsesc și oferte cu reducere de preț, și unele cărți disponibile integral online.

Foto credit: Ziarul Lumina (deschidere articol)

Comentarii Facebook


Știri recente