Toată viaţa noastră să lucrăm în perspectiva dobândiri veşniciei, îndeamnă Episcopul Timotei Prahoveanul

În omilia rostită duminică, 20 mai, la Biserica Sfântul Elefterie din Capitală, Episcopul Timotei Prahoveanul a vorbit credincioşilor despre viaţa veşnică, spunând că este cel mai important deziderat pentru care noi trebuie să ne ostenim.

Ierarhul a semnalat în cuvântul rostit în cadrul liturghiei duminicale că, din păcate, de cele mai multe ori noi creştinii „cerem de la Dumnezeu lucruri trecătoare pe care le dorim cu toată inima, dar uităm să Îi cerem Lui viaţa veşnică, care este cel mai mare dar pe care îl pot primii următorii Mântuitorului Hristos”.

Episcopul Timotei Prahoveanul oficiind Liturghia în lăcaşul de cult a cărui piatră de temelie a fost sfinţită în 1935.

Sfânta Liturghie este un „izvor înnoitor al vieţii noastre”

De asemenea, Preasfinţia Sa a spus că „primul pas pe care un creştin îl poate face în vederea dobândirii vieţii veşnice este participarea la Sfânta Liturghie”.

Făcând referire la faptul că marele duhovnic Teofil Părăian nu primea la spovedit pe cei care nu veneau la Biserică, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a explicat că Sfânta Liturghie este un „izvor înnoitor al vieţii noastre” care ne ajută să dobândim Împărăţia Cerurilor.

Cei care vin la liturghie au posibilitatea de a dobândi viaţa veşnică. Cei care nu vin pierd această posibilitate de a fi împreună cu Domnul vieţii veşnice, a atras atenţia Preasfinţia Sa.

Dreapta credinţă este mântuitoare

Apoi, ierarhul a vorbit despre dreapta credinţă şi a evidenţiat că este o condiţie necesară pentru „moştenirea Împărăţiei lui Dumnezeu”.

„Dreapta credinţă în adevăratul Dumnezeu cel în Treime închinat este mântuitoare”, a afirmat Preasfinţitul Părinte Timotei explicând că „cei care au credinţa adevărată în Dumnezeu au posibilitatea de a moşteni viaţa veşnică”.

Episcopul Timotei Prahoveanul a oficiat duminică, 20 mai 2018, Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Elfterie din Capitală, locaş de cult sfinţit în 1971 de Patriarhul Justinian Marina.

Din soborul slujitor au făcut parte: pr. Valer Ulican, protoiereul Sectorului 5 Capitală şi preoţii slujitori ai lăcaşului de cult.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente