Tismana | Simpozionul Naţional Studenţesc a fost dedicat sfintelor icoane şi mărturisitorilor din perioada comunistă

Cea de a IX-a ediţie a Simpozionului Naţional Studenţesc de la Mănăstirea Tisamana s-a încheiat marţi, 4 aprilie 2017, informează Pr. Ioniţă Apostolache, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Activitatea a reunit peste 30 de studenţi de la facultăţile de teologie ortodoxă din: Cluj-Napoca, Arad, Alba-Iulia, Timişoara şi Craiova.

Evenimentul a avut ca temă „Sfintele icoane în teologia și viața Bisericii” şi „Preoțiii ortodocși mărturi­sitori ai dreptei credințe în timpul regimului comunist”.

La finele unei perioade de prelegeri şi dezbateri de teologie şi istorie bisericească, tinerii participanţi au fost răsplătiţi cu daruri şi diplome din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. Evenimentul a fost marcat şi de lansarea ultimului număr din colecţia „Opus Discipulorum”, închinat celei de a VIII-a ediţie a Simpozionului Studenţesc de la Tismana.

Prezent la eveniment, pr. conf. univ. dr. Nicolae Răzvan Stan a vorbit studenţilor participanţi despre grija pe care dascălii Facultăţii de Teologie din Craiova o acordă bunei pregătiri a evenimentului academic, dedicat promovării tinerilor cercetători şi teologi.

Grija noastră se îndreaptă astfel permanent spre dumneavoastră, dragi studenţi, socotind că dintre voi se vor desprinde teologii şi cercetătorii de mâine, care vor duce mai departe lucrarea de mărturisire a Sfintei noastre Biserici. Dumnezeu să vă dăruiască înţelepciune, spor şi multă dăruire în lucrarea pe care o împliniţi, a spus pr. conf. dr. Nicolae Răzvan Stan.

La finele simpozionului, studenţii au mărturisit bucuria şi folosul întâlnirii, majoritatea exprimând dorinţa de a participa şi la ediţiile viitoare.

Simpozionul Naţional Studenţesc, desfăşurat la Mănăstirea Tismana, constituie o manifestare ştiinţifică deosebit de interesantă, încurajând tinerii teologi în demersul cercetării ştiinţifice, contribuind foarte mult la dezvoltarea acestora ca viitori slujitori ai sfintelor altare, a spus Ionuţ Ovidiu Mîlcomete, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion Felea” din Arad.

Ca de fiecare dată, Simpozionul Naţional Studenţesc, care se desfăşoară în frumoasele locuri ale Tismanei, impresionează şi surprinde prin diversitatea temelor. După ce am participat la ediţia de anul trecut, am revenit şi în acest an, dedicat teologiei icoanei, a mărturisit studentul Daniel-Marcel Cojocariu-Popa, de la Facultatea de Teologie din Timişoara.

Pe lângă Facultatea de Teologie din Craiova, în organizarea evenimentului, un aport deosebit l-au avut şi Biserica „Maica Domnului” – Mântuleasa din Craiova şi Sfânta Mănăstire Lainici.

Comentarii Facebook


Știri recente
Communique

Precizări privind hotărârea Sfântului Sinod referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și societății

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrucât în…