Tinerii, speranţa viitorului. Ajutor oferit beneficiarilor unei cantine din Arhiepiscopia Aradului

Elevi ai Colegiului Național Vasile Goldiș din Arad au colectat alimente pe care le-au donat în 20 octombrie 2017 Cantinei sociale Sf. Ier. Nicolae a Arhiepiscopiei Aradului. Beneficiarii acţiunii sunt persoanele dezavantajate social care iau masa la acest centru.

Elevii, îndrumați de profesorii Ștefănuț Cristina Maria și Cociuban Alexandra, au fost întâmpinaţi de Pr. Gabriel Mariș, consilier social al Sectorului Social Filantropic și Misionar al eparhiei, și de Geanina Ștefănuț, asistent social al acestui sector.

Copiilor le-a fost prezentată activitatea desfășurată, cantina socială, Centrul de zi pentru copii Nașterea Maicii Domnului, Cabinetele medicale Sf. Doctori fără de arginți Cosma și Damian, precum și Centrul de Incluziune Socială. La final, copiii au făcut cunoștință cu o parte dintre beneficiarii cantinei, care au venit să servească masa.

Scopul acestei activități a fost acela de a-i ajuta pe semenii lor aflați în suferință și nevoie, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Aradului.

Cantina socială Sf. Ierarh Nicolae dăruiește zilnic celor 100 de beneficiari o masă caldă la amiază. Beneficiarii sunt persoane vulnerabile din municipiul Arad (persoane cu handicap, persoane de etnie rromă, persoane în vârstă care nu au nici un venit sau care au o pensie mică, pensie socială, familii cu mai mulți copii, persoane fără loc de muncă), la care se adaugă și copiii Centrului de zi Nașterea Maicii Domnului a Asociației Filantropia Arad.

Foto credit: arhiepiscopiaaradului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente