Tinerii români din Italia participă la școala de vară organizată la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Roma

Tinerii din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei participă timp de 9 săptămâni, câte o zi pe săptămână, la școala de vară intitulată „Zile de vacanță petrecute în biserică”. Proiectul se desfășoară la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Roma.

Proiectul presupune mai multe activități prin intermediul cărora tinerii pot afla informații despre creația lui Dumnezeu, Sfânta Liturghie și satul românesc, informează Episcopia Italiei

Totodată, nu vor lipsi din program activități recreative, ateliere de bucătărie, un curs de acordare a primului ajutor pe categorii de vârstă precum și un pelerinaj la Sfântul Benedict de Nursia, ocrotitorul Europei.

În cea de-a doua zi a școlii de vară, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Italiei, a prezentat tinerilor o sinteză comparativă despre referatul scripturistic al Facerii și teoriile științifice ale creației Universului.

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania le vorbește tinerilor despre creație. Foto credit: Episcopia Italiei

În cadrul atelierului, Preasfinția Sa a accentuat faptul că „știința ne arată cum s-au întâmplat lucrurile, iar Sfânta Scriptură ne descoperă finalitatea și motivul pentru care lumea a fost creată”.

Scopul proiectului este de socializare și petrecere a zilelor de vacanță într-un mediu adecvat formării lor spirituale.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente