Tinerii pro-viață din eparhia Craiovei au plantat copaci în memoria copiilor care nu au apucat să se nască

Sectorul de Învățământ, Activități cu tineretul și catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei a coordonat mai multe activități pro-viață în prima parte a lunii martie. Acestea au fost realizate împreună cu lucrătorii și asociațiile de tineret din eparhie în cadrul Lunii pentru viață 2022 și au inclus o plantare de copaci în memoria copiilor nenăscuți care nu au apucat să mai vadă lumina zilei.

Acțiunea de împădurire a fost realizată vineri de grupurile de tineret din Parohiile Moțăței I și Unirea II, coordonate de preoții Cătălin Glăvan și Ilie Boată, cărora li s-au alăturat membri ASCOR Craiova și grupul „Tinerii Maicii Domnului”, de la Paraclisului Mitropolitan „Madona Dudu” din Craiova.

Plantarea copacilor a simbolizat pentru tinerii voluntari importanța fiecărei vieți care s-ar fi dezvoltat din fiecare sarcină întreruptă înainte de termen. Din câteva lăstare, cu răbdare și încredere, crește de la sine o mică pădure,– tot la fel cum un popor crește cu fiecare copil care se naște.

Acțiunea „Plantează un copac” a avut loc în satul Pisculeț, județul Dolj, în cooperare cu Direcția Silvică Dolj și Radio Oltenia Craiova. Au fost plantați aproximativ 1.700 de puieți din specia de plop euro-american, pe o suprafață de 3,4 hectare.

Sursa foto: Arhiepiscopia Craiovei

Pe lângă cei 40 de tineri voluntari ai Arhiepiscopiei, la acțiunea de împădurire au participat voluntari din Brigada Multinațională Sud – Est, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihai Bravu” Dolj, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” Craiova, Facultatea de Agronomie Craiova – specializarea silvicultură, Primăria și Școala Gimnazială „Gheorghe Jienescu” Rast, Școala Gimnazială Moțăței nr. 1 și de la BCR.

În cadrul Lunii pentru viață 2022, ASCOR Târgu Jiu a organizat sâmbătă proiecția filmului pro-viață Unplanned, despre o lucrătoare dintr-o clinică de avort americană care a părăsit industria. Tinerii au discutat după film despre întreruperile de sarcină și efectul lor asupra sănătății fizice și psihice a femeii.

În aceeași zi, tinerii de la Parohia Prapor, coordonat de Părintele Profesor Gabriel Marinică, au vizitat azilul de bătrâni de la Amărăști, cărora le-au oferit preparate culinare proprii și le-au recitat poezii.

Sursa foto: Arhiepiscopia Craiovei

Parohia Dăbuleni III a participat la Luna pentru viață 2022 printr-o serie de activități educative despre importanța susținerii mamelor și a nașterii de copii. Activitățile au fost coordonate de Parohul Nițu Daniel și profesoara de Religie Mariana Badi.

Participanții la Luna pentru viață 2022 și-au dorit să aducă „un plus de conștientizare în ceea ce privește susținerea femeilor aflate în criză de sarcină, a copiilor nenăscuți și a protejării valorii umane în toate etapele ei de viață”, a declarat Părintele Ştefan Bărbulescu, Inspector Eparhial la Arhiepiscopia Craiovei.


Luna pentru viață se desfășoară pe tot parcursul lunii martie și culminează cu Marșul pentru viață. Acestea promovează mesajul că viața umană începe de la concepție și că femeile însărcinate trebuie ocrotite și sprijinite. Tema din acest a Lunii și a Marșului pentru viață din acest an este „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.

Sursa foto: Arhiepiscopia Craiovei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente