Tinerii Parohiei Timișoara-Fratelia își ajută semenii

Tinerii Grupului catehetic ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” al Parohiei Timișoara-Fratelia, coordonat de părintele Alexandru Ranca, au decis ca în aceste zile de iarnă să urmeze exemplul altor tineri creștini ortodoși din țară și să iasă pe stradă, spre a oferi hrană caldă celor înfrigurați și înfometați, informează „Ziarul Lumina”.

În perioada iernii, odată cu scăderea considerabilă a temperaturilor, realitatea crudă ne prezintă o imagine nu prea plăcută a societății în care trăim. Frigul devine cel mai mare dușman pentru oamenii străzii și, poate mai mult decât oricând, este nevoie de solidaritate și efort în ajutorarea semenilor fără adăpost. Vedem în jurul nostru tot mai mulți nevoiași cerșind mila trecătorilor și tot mai mulți săraci așteptând ajutorul semenilor. Iar porunca cea nouă a dragostei trebuie tradusă în viața fiecărui creștin prin dăruire, prin înțelegere, prin faptele milei creștine, cea mai bună propovăduire pentru câștigarea sufletelor celor pierduți.

„Acțiunea grupului catehetic al parohiei noastre a avut un început simplu și firesc în luna decembrie, când ne-am propus să pregătim împreună o masă caldă, pe care să o oferim unor semeni de-ai noștri fără adăpost, înfrigurați odată cu venirea iernii. Suntem prezenți aici, în preajma adăposturilor improvizate, și privind bucuria celor care deja ne cunosc, ne așteaptă și ne primesc ca pe un oaspete de seamă în mijlocul lor, înțelegem, poate mai mult decât oricând, că în iubire se află cunoașterea de sine și a semenului, iar milostenia este flacăra ce o întreține”, a declarat pr. Alexandru Ranca.

Tinerii Grupului catehetic ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” s-au reunit, unii au fost la cumpărături, alții au pregătit o ciorbă caldă, fasole sau gulaș cu cartofi și carne, pe care le-au distribuit în caserole, de fiecare dată fiind împărțite 100-150 de porții. Dacă la început oamenii sărmani din adăposturile improvizate ori cei adăpostiți în sala de așteptare a gării erau reticenți să se apropie sau să primească, din convingerea că li se va cere ceva în schimb, mai apoi a fost suficient ca unul dintre cei adăpostiți prin gară sau alte locuri ascunse să îi întâmpine pe tinerii creștinii, dând de știre și celorlalți, care s-au apropiat cu bucurie și cu mai multă încredere. De fiecare dată au primit nu doar mâncare, ci și iconițe, pe care le sărutau cu lacrimi în ochi și chiar întrebând: „Asta e de la Dumnezeu?”

„Oamenii pe care îi întâlnim aici nu s-au născut pe stradă. E trist și nu avem posibilități să le schimbăm stilul de viață, dar e plăcut să înțelegi că poți să le fii alături acestor oameni simpli, chiar și pentru puțin timp. Dincolo de ceea ce le-am oferit, am simțit că s-au bucurat mai mult de îngăduința noastră, poate de o mângâiere. Nu e corect să îi îndepărtăm, să îi alungăm din locurile unde își găsesc puțină alinare sau căldură, pentru că noi, oamenii, avem valoare cu adevărat numai în măsura în care oferim ceva și împărtășim dragoste semenului. Hristos ne învăță „că ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut””, a spus unul dintre tinerii grupului catehetic.

Comentarii Facebook


Știri recente