Tinerii Parohiei Mâtnicu Mic au vizitat Complexul de servicii pentru persoane vârstnice din Lugoj

Tinerii Parohiei Mâtnicu Mic, Protopopiatul Făget au vizitat zilele acestea Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Nicolae” din Lugoj, potrivit mitropolia-banatului.ro. Acţiunea a debutat cu o scurtă cateheză în biserica parohială, în cadrul căreia copii au fost responsabilizați în ceea ce privește dragostea pe care cu toții suntem datori să o arătăm semenilor noștri și în special persoanelor vârstnice aflate în nevoi și în suferințe. După cele câteva cuvinte de învățătură și rostirea rugăciunii de călătorie grupul de tineri a pornit spre Lugoj. Aici au fost întâmpinați de personalul centrului, care au transmis o serie de informații referitoare la funcționarea instituției care are drept scop promovarea calităţii vieţii persoanelor vârstnice şi prevenirea instituţionalizării acestora prin dezvoltarea serviciilor alternative. Printre aceste obiective se numără: Promovarea participării persoanelor vârstnice la viaţa socială şi cultivarea relaţiilor interumane; Combaterea riscului de excluziune socială a persoanelor vârstnice şi creşterea calităţii vieţii acestora; Valorificarea potenţialului beneficiarilor prin activităţi specifice vârstei.

Ceea ce a urmat a stârnit lacrimile de pe obrazul bătrânilor. Tinerii au adus mici daruri bunicilor și bunicuțelor și au discutat cu ei. Momentele de emoție au fost resimțite și în cuvântul de bun găsit rostit de părintele Emanuel Gafița care a scos în evidență importanța respectării poruncii a V din Decalog ,,Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta ca bine să-ți fie și mulți ani să trăiești pe pământ”! Deasemenea, au fost felicitate toate mamele și bunicile prezente la eveniment. Înainte de plecare fiecare bătrân a avut bucuria de a primii câte o iconiță cu Sfântul Nicolae, ocrotitorul aşezământului. Activitatea a luat sfârșit cu vizitarea orașului de pe malul râului Timișului.

,,Am încercat prin această nouă experiență să cultivăm dragostea față de semeni și să-i educăm pe tineri în sensul ajutorării semenilor aflați în suferință bătrâni bolnavi, singuri, copii abandonați sau în situații speciale, familii sărace etc. Anul acesta fiind declarat de către Patriarhia Română ,,Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi și Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii” încercăm prin astfel de activități să ținem mâinile întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumenezeu” , a precizat Pr. Emanuel Gafița.

Comentarii Facebook


Știri recente