Tinerii Ortodocşi suceveni au serbat Ziua Naţională pe biciclete

Câţiva membri din Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni au ales să sărbătorească Ziua Naţională pe biciclete. Ei au purtat steagul României prin municipiu şi au făcu opriri la cele mai importante locuri din Suceva.

„Mândri că suntem români!”, a fost mesajul transmis de tineri într-o postare pe Facebook

„Să nu ne sfiim că suntem români, oriunde-am merge-n lumea asta”, au îndemnat pe pagina oficială ATOS.

Escalele din oraş au vizat puncte de mare însemnătate pentru suceveni, aducând omagiu atât eroilor neamului care „au pus, mai presus decât viața lor, dragostea de țară și de Dumnezeu”, cât şi medicilor din spitale care depun eforturi pentru limitarea efectelor pandemiei.

„După ce au asistat la extrem de scurta manifestare de Ziua Națională, din Piața Steagurilor, tinerii s-au oprit la Statuia Monument a vrednicului înaintaș Iancu Flondor. Apoi, au pus roțile în mișcare prin zăpadă și au mers la Universitatea Ștefan cel Mare, Colegiul Național Petru Rareș, Colegiul Național Ștefan cel Mare, Spitalul de Urgență Sfântul Ioan cel Nou, Biserica Sfântul Dumitru, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, Cetatea de Scaun și la Monumentul Eroilor din Cimitirul Pacea”.

În mesajul de pe Facebook, tinerii şi-au exprimat recunoştinţa pentru toate categoriile profesionale care se implică în realizarea unei societăţi mai bune.

„Apreciem munca medicilor în spitale, a dascălilor din școli, a forțelor de ordine care apără liniștea și pacea, a slujitorilor Sfintelor Altare care se roagă mult lui Dumnezeu și a tuturor oamenilor onești și cuminți care iubesc cu adevărat România!”

Coordonatorul ATOS este părintele Justin Cojocar de la Biserica Sf. Dumitru din Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente