Tinerii ortodocși la „Întâlnirile din inima Maramureșului”

Episcopia Maramureşului şi Sătmarului a organizat în perioada 05-07 iulie 2016, tabăra „Întâlnirile din inima Maramureșului”, la staţiunea Izvoarele din Baia Mare, informează Pr. Consilier Milan Bălan de la Sectorul Teologic – Educaţional şi pentru activităţi cu tineretul al Episcopiei Maramureşului şi Satmarului. Tinerii s-au bucurat şi de prezenţa Preasfinţitului Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Beneficiarii acestei tabere au fost 43 de copii și tineri, cu vârste între 10-17 ani, participanţi la  concursul național catehetic „Biserica și Școala din Sufletul meu” – etapa eparhială, elevi ai seminarului Teologic „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, participanți la olimpiada națională de discipline teologice – Neamț 2016, elevi din județul Maramureș, participanți la olimpiada națională de religie – Timișoara 2016, elevi ai Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, participanți la olimpiada națională de discipline teologice – Neamț 2016 și la alte olimpiade, elevi din judeţul Satu Mare, participanți la olimpiada națională de religie – Timișoara 2016.

Pornind de la modul contemporan de socializare a tinerilor, pe diferite rețele de socializare în mediul virtual, on-line sau în alte locuri inadecvate – dăunătoare dezvoltării spirituale a acestora, considerăm că este necesar să venim cu alternative pentru petrecerea timpului liber și a unei părți din vacanța de vară, context în care să fie prezentate și conștientizate urmările nefaste posibile, așa cum au fost prezentate și de reprezen­tanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Pintea Viteazul din Maramureș”, a precizat pr. Gavril Vasile Băban, inspector eparhial pentru catehizare, din cadrul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

În cadrul taberei au fost acordate, din partea Episcopiei, şi premiile „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”. Tabăra a cuprins întâlniri cu program educativ, unde s-au dezbătut diverse teme cu conținut cultural, artistic, ecologist, sportiv, patriotic și religios, teme care au fost prezentate într-un mod interactiv și nonformal de profesorii și colaboratorii voluntari. Activitățile s-au desfășurat în spațiile oferite de gazda acestui eveniment, Cabana Brazi 2”, iar slujbele la care au participat tinerii au fost oficiate în biserica Schitului „Sfântul Ioan Botezătorul” din Poiana Soarelui, judeţul Maramureş.

Comentarii Facebook


Știri recente