Tinerii ieșeni, ajutați să-și descopere vocația și motivația pentru a o cultiva

Zeci de studenți și tineri ieșeni au participat luni în Sala „Sinaxar” din cadrul Muzeului Mitropolitan din Iași la conferința „Descoperirea vocației și a motivației pentru a o cultiva – șanse ale unei vieți împlinite”.

Activitatea desfășurată de Fundația „Solidaritate și Speranță” și finanțată de Primăria Iași reprezintă prima din seria de trei conferințe susținute în cadrul proiectului „Tinerii ieșeni – între performanță și voluntariat”.

Invitații primei conferințe au fost Pr. prof. Ioan C. Teșu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, lect. Bogdan Neculau de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, și elevul Grigore Pîjîn de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași.

Evenimentul a fost moderat de Pr. Liviu Petcu care a subliniat că tinerii „nu au nevoie de orice fel de educație, ci de una de calitate”.

„V-aș ruga să investiți în educația voastră, fiind cea mai bună investiție cu putință”, i-a îndemnat Pr. Liviu Petcu.

Pr. Prof. Ioan C. Teșu le-a vorbit celor prezenți despre vocație, informează Doxologia.

„Este lucrul cel mai important și poate nu întâmplător în psihologia contemporană se vorbește despre flow sau despre flux, despre starea optimală pe care o simte sufletul sau despre împlinirea lui”.

„Oamenii de știință au constatat că fericirea noastră sau stările noastre de împlinire, doar în proporție de 19% sunt trăite atunci când ne împlinim hobby-urile, pasiunile, când suntem în concedii sau când suntem între prieteni, iar 58% din stările de flux sau de fericire adevărată, le simțim atunci când muncim”.

„Cine trebuie să ne ajute să descoperim vocația? Părinții, educatorii, profesorii, duhovnicii, oamenii providențiali din viața noastră care printr-un cuvânt, printr-o privire sau printr-o simplă propoziție ne-au schimbat cu adevărat destinul sau viața noastră”, le-a spus celor prezenţi Pr. Prof. Ioan C. Teșu.

Proiectul „Tinerii ieșeni – între performanță și voluntariat”își propune să le ofere tinerilor care întâmpină dificultăți în procesul de continuare a pregătirii școlare, de integrare socială și familială, activități extracurriculare, de informare, formative și de socializare, în vederea dezvoltării deprinderilor și abilităților pentru o viață independentă și cât mai utilă în societate.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente