Tinerii iconari din Protopopiatul Săliște au fost premiați

Cele mai reuşite icoane reprezentându-l pe Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, pictate de copii iconari din parohiile Protopopiatului Săliște, au fost expuse marți, 22 noiembrie, în Muzeul din incinta Oficiului Protopopesc. Acestea au fost evaluate de un juriu de specialitate și apoi premiate, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. Din juriu au făcut parte: pictorul bisericesc Adriana Motronea, Cristina Dăneasă Cristina, și Modi Maria de la Centrul de Restaurare al Arhiepiscopiei Sibiului.

Micii iconari sunt copii cu vârste între 9 și 13 ani, proveniți de la:

  • Centrul catehetic al parohiei Broșteni, coordonat de doamna preoteasă Dana Piloiu,
  • școlile din Cristian, Săliște și Miercurea Sibiului, coordonatori fiind profesorii de religie Ioan Cojanu și Radu Bâja
  • Centrul de Tineret  „Sfânta Ecaterina” al Parohie Gura Râului II, coordonat de doamna profesoară Mariana Maur.

Acest concurs a fost organizat  cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu,  Mitropolitul Ardealului, de Protopopiatul Săliște, la inițiativa părintelui protopop Petru-Toader Damian și a avut ca scop însușirea și cunoașterea de către copii a vieții și activității marelui ierarh al Transilvaniei, Sfântul Andrei Șaguna.

Pentru munca depusă și pentru râvna de care au dat dovadă în elaborarea lucrărilor, copiii vor primi diplome și cadouri din partea Oficiului Protopopesc.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente