Tinerii din Nepsis Castellon: Internetul este un instrument, nu un mod de viață

„Internetul este un instrument de care omul se poate folosi, nu un mod de viață”, este concluzia primei întâlniri a tinerilor din Nepsis Castellon după perioada pandemiei. La eveniment au participat peste 60 de elevi și studenți din 9 parohii românești.

Întâlnirea s-a desfășurat sâmbătă la Casa de Espiritualidad – Pedres Dominicos într-o localitate de apropierea orașului Torrent, Spania.

După un moment de rugăciune, Preotul Vasile Pop, coordonatorul Nepsis Spania, a prezentat tema întâlnirii „Internetul în viața tinerilor. Oportunități, pericole, tendințe…”, apoi tinerii au lucrat pe 3 grupe de vârstă, 10-13 ani, 14-17 ani și 18-24+.

Concluziile grupelor de lucru au fost că în utilizarea internetului trebuie pus accentul pe utilitatea acestuia. Internetul este un instrument de care omul se poate folosi, nu un mod de viață.

Utilizatorii trebuie să știe că folosirea internetului presupune și anumite pericole sau amenințări precum cyberbulling, expunerea datelor cu caracter personal, prea mult timp petrecut în online sau jocuri video în defavoarea relaționării cu oamenii, pericolul adicțiilor virtuale și supraîncărcarea informațională.

Persoanele care folosesc internetul ar trebui să limiteze timpul în online și să petreacă mai mult timp cu prietenii sau familia.

La finalul întâlnirii, Parohia românească din Torrent, gazda întâlnirii, a oferit o agapă participanților și diplome care atestă participarea lor.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei


Citește și: Factbox: NEPSIS, frăția care unește în numele trezviei tinerii români din diaspora

Comentarii Facebook


Știri recente