Tinerii din Maramureș și-au sărbătorit ocrotitorul: pe primul martir al Bisericii

În a treia zi de Crăciun, tinerii din Episcopia Maramureșului şi Sătmarului și-au sărbătorit ocrotitorul spiritual: Sfântul Arhidiacon Ștefan, primul martir al Bisericii.

Membrii Asociației Studenților Creștinilor Ortodocși Români din Maramureș (ASCOR) și cei ai Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi de pe lângă Catedrala Episcopală Maramureşeană (ATOCEM) au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Episcopul Iustin, împreună cu Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul în Catedrala Episcopală din Baia Mare.

Ierarhul a amintit în predica rostită că Sfântul Arhidiacon Ștefan a fost ales ocrotitor al tinerilor din Eparhie, în 27 decembrie 2014, întrucât este „model de mărturisitor tânăr, foarte bine pregătit, foarte curajos, dispus să-şi sacrifice viaţa pentru un ideal”.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Preasfinţiei Sale în cei doi ani de slujire ca părinte duhovnicesc al Maramureşului şi Sătmarului şi asupra tinerilor din Eparhie.

Foto Credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente