Arhiepiscopia Dunării de Jos și asociații de tineret locale au organizat sâmbătă Marșul pentru viață 2022 la Brăila și Galați. Participanții s-au rugat și au mulțumit pentru darul vieții împreună cu clericii locali.
La Galați a avut loc o procesiune pro-viață, la care au participat numeroși părinți cu copii, dar și mulți tineri – elevi și studenți. Aceasta s-a încheiat la biserica „Precista“ de pe faleza Dunării cu citirea Acatistului Bunei Vestiri și rostirea de rugăciuni pentru ocrotirea pruncilor, a tinerilor și a familiei.
Părintele Valentin Rădoi, Protopopul de Galați, a transmis cuvântul de binecuvântare și de apreciere al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian pentru acest pelerinaj pro-viață.
„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru viața pe care ne-a oferit-o, darul cel mai de preț”, a declarat pentru Trinitas TV o adolescentă care a participat la Marșul pentru viață.
„Viața este un cuvânt care are o însemnătate foarte profundă și depinde cum este înțeles acest cuvânt. Viața este darul cel mai de preț de la Dumnezeu, care ne face pe toți să fim într-o comuniune foarte frumoasă”, a declarat alt adolescent.
La final, în curtea bisericii „Precista”, tinerii și copiii au cântat imnuri închinate Maicii Domnului și s-au bucurat de soarele și spațiul generos și primitor al parohiei gălățene.
Marșul pentru viață de la Brăila a avut loc pe esplanada Catedralei „Nașterea Domnului“ din centrul municipiului, unde participanții s-au rugat și au cântat imnuri religioase.
Părintele Ștefan Constandache, Protopopul de Brăila, a transmis mesajul Părintelui Arhiepiscop Casian către participanți, iar medici și preoți invitați au luat cuvântul vorbind despre valoarea vieții umane și nevoia de a o proteja și sprijini.
„Le mulțumim tuturor părinților care au ales viața ca rod al pântecelui, ca împlinire a propriei vieți. Dăruind viață, noi dăinuim practic în viață și prin viață”, a declarat pentru Trinitas TV Protopopul de Brăila.
Marșul pentru viață este o mișcare apolitică și non-confesională deschisă pentru participanți de orice religie sau orientare politică. Organizatorii sunt la nivel local, iar tema este comună, aceeași în România și Republica Moldova.
Mișcarea propune măsuri concrete de sprijin pentru femeile în criză de sarcină și pentru copiii lor nenăscuți: instituirea, după a 14-a săptămână de sarcină, a unei indemnizații pentru femeia însărcinată, prin extinderea indemnizației pentru creșterea copilului și în timpul ultimelor luni de sarcină; acordarea unei indemnizații minime și femeilor care nu au lucrat în ultimele 12 luni înainte de naștere; înființarea de centre de sprijin pentru femeile însărcinate; legiferarea începerii procedurii de adopție din timpul sarcinii și a adopției deschise și valorizarea, în societate, a tuturor celor implicați în adopție etc.
Anul acesta, manifestarea în sprijinul copiilor nenăscuți și al mamelor acestora a fost organizată în peste 150 de localități de pe ambele maluri ale Prutului.
Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos
Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews