Tinerii din eparhia Caransebeșului vor marca Ziua Internațională a Tineretului Ortodox

Tinerii din trei orașe ale Episcopiei Caransebeșului vor marca Ziua Internațională a Tineretului Ortodox prin întruniri în care vor avea convorbiri duhovnicești cu preoți din eparhie, vor socializa între ei și vor face bilanțul activităților din anul trecut.

Cele trei evenimente vor fi organizate în colaborare cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ATOR-BM) și vor avea un program unitar: dialog duhovnicesc cu un preot invitat, prezentarea bilanțului anului 2022 și a calendarului activităților cu tinerii din acest an, comunicări de ordin administrativ și socializare.

La reuniuni vor participa tineri cu vârsta peste 14 ani din tot județul Caraș-Severin, care sunt activi în programele misionare și educaționale desfășurate la nivelul eparhiei: membrii celor șase filiale ATOR-BM, copiii și tinerii din centrele catehetice și de tineret, precum și copii și voluntari cu vârste peste 14 ani, participanți la programele de tabere în comunitate (TDIS și TDIF) în anul 2022.

„Este pentru prima dată când Ziua Internațională a Tineretului Ortodox este sărbătorită în Episcopia Caransebeșului în 3 zone distincte ale județului, dar totuși în același timp și în același duh. În total, la acest eveniment, organizat în cele trei orașe – Caransebeș, Bocșa și Oravița – vor participa aproximativ 150 de tineri”, a precizat Anita Radics, fondatoarea ATOR-BM, în prezent președintă a organizației de tineret a Episcopiei Caransebeșului.

Ziua Internațională a Tineretului Ortodox, celebrată anual în 2 februarie, a fost instituită în iunie 1992, în cadrul celei de a 14-a Adunări Generale a Syndesmos – Organizaţia Mondială a Tineretului Ortodox.

În Episcopia Caransebeșului, Ziua Internațională a Tineretului Ortodox este marcată, prin activități specifice, începând cu anul 2016.

Sursa foto: Episcopia Caransebeșului

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente